CUMHURIYETINE SAHIP CIK!

31 Ocak 2009 Cumartesi

ESKI BIR LEZZET: Ayran Bulamaci

Bu tarifin bir fotografi yok, cunku en son ne zaman yedigimi hatirlamiyorum bile... Bu yemek aklima gelince, Igneada'yi ne kadar ozledigim de geldi aklima, ananemin evinde taslikta oturup ictigimiz caylari, o muhtesem kumsali, limani, golu, eski tulumbanin oralari... 

Neyse en iyisi tarifi vermek, bu kadar duygu yeter ;)


AYRAN BULAMACI

 

5-6 dal yesil sogan

1-1.5 su bardagi eksi (cok eksi olmasina gerek yok) ayran yada yogurt

Taze nane (istendigi kadar)

3 corba kasigi un

Zeytinyagi

Tuz, kirmizi toz biber

 

Taze soganlari minik minik dograyip zeytinyaginda kavurun. Un ve yogurdu (ayransa su miktarini ayarlayin) bir miktar su ile cirpin ve ayran kivamina gelince yavas yavas kavrulmus sogana ekleyin. Taze naneyi incecik kiyarak ekleyin. Kaynayana kadar karistirin. Kaynama baslayinca atesi kisarak 3-4 dakika daha pisirin. (Annem burada mudahale ediyor: bir miktar tuzsuz lor eklenirse daha da lezzetli olur).  Altini kapatip bulamaci tabaklara paylastirin. Soguk veya ilik uzerine yagda yaktiginiz kirmizi biber gezdirerek servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet olsun... 

 

1 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Annemin de ben çocukken yaptığını hatırlıyorum ve çok severim.Ellerinize ,anılarınıza sağlık.Sevgiler..