Neyse en iyisi tarifi vermek, bu kadar duygu yeter ;)
AYRAN BULAMACI
5-6 dal yesil sogan
1-1.5 su bardagi eksi (cok eksi olmasina gerek yok) ayran yada yogurt
Taze nane (istendigi kadar)
3 corba kasigi un
Zeytinyagi
Tuz, kirmizi toz biber
Taze soganlari minik minik dograyip zeytinyaginda kavurun. Un ve yogurdu (ayransa su miktarini ayarlayin) bir miktar su ile cirpin ve ayran kivamina gelince yavas yavas kavrulmus sogana ekleyin. Taze naneyi incecik kiyarak ekleyin. Kaynayana kadar karistirin. Kaynama baslayinca atesi kisarak 3-4 dakika daha pisirin. (Annem burada mudahale ediyor: bir miktar tuzsuz lor eklenirse daha da lezzetli olur). Altini kapatip bulamaci tabaklara paylastirin. Soguk veya ilik uzerine yagda yaktiginiz kirmizi biber gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Annemin de ben çocukken yaptığını hatırlıyorum ve çok severim.Ellerinize ,anılarınıza sağlık.Sevgiler..
Yorum Gönder