CUMHURIYETINE SAHIP CIK!

28 Nisan 2009 Salı

PANKEK






Uzuuuun suredir yazmamisim. sayfayi acip acip kapatiyorum, bir yorgunluk bir uyusukluk... Her turlu hava durumu beni cok etkiliyor, bilmiyorum herkes boyle mi?

Eylul bu sene evde kahvalti edip okula oyle gidiyor, o yuzden her gun degisik birseyler olmasina gayret ediyorum sofrada. Ya peynirle domatesi eziyorum ekmegin uzerine suruyor, ya hamur kizartiyorum (onun tarifini Devletsah'in sitesindenaldim muthis birsey), ya tost oluyor, ya da yukaridaki gibi pankek... Her gun 1000 turlu maymunluk yapiyorum birazcik birseyler yesin diye...

Pankek sadece eylul'un degil babamizin da cok sevdigi birsey, bende seviyorum ama pisirirken sikiliyor ve yoruluyorum :) o yuzden pisirirken bir tane yiyip kalanini baba kiza birakiyorum.

Gelelim tarife, o kadar kolayki aslinda olculerle bile yazmaya gerek yok, ama ben genel-gecer kurallara uyuyor ve yaziyorum:

1 bardak un
1 bardak sut
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
1 tutam tuz
1 corba kasigi sivi yag
1/2 tatli kasigi kabartma tozu

Hepsini karistirip minik minik yuvarlaklar halinde teflon tavada pisirin. Ben bu sirin surati damlalari yanlara uzatarak, 2 damla cikolata ve bir miktar nutella ile susledim :)

Kolay gelsin ve afiyet olsun